Kампања за осигурување на земјоделските посеви - 3

АПРЗ заедно со Winner во заедничка кампања за осигурување на земјоделските посеви

Агенцијата за поттикнување на развојот на земјоделството во соработка со осигурителната компанија Winner изготви акционен план за промоција на осигурувањето во земјоделството. Во текот на месеците април и мај планирани [...]

Облагородување на дивата круша-горница

Организирана еднодневна акција “Облагородување на дивата круша-горница” во Мариово 2014 година

На ден 11.04.2014 година, во мариовскиот крај, село Маково, АПРЗ во соработка со еколошкото друштво “Кајмакчалан”, месна заедница од село Маково и Општина Новаци, организира еднодневна практична акција за калемење [...]

Obuka_APRZ

Информативна сесија за Јавни Организации при подготовка за конзумирање на Инструментот за Претпристапна Асистенција од ЕУ

На 09.04.2014 година во просториите на дирекцијата на АПРЗ се  одржа обука на дел од вработените во агенцијата  на тема “Информативна сесија за Јавни Организации при подготовка за конзумирање на [...]

LPIS

Одржан Семинар за „Идна надградба на Системот за идентификација на земјишни парцели во состав на Интегрираниот систем за администрирање и контрола“ 09.04.2014 година

На 09.04.2014 година се одржа Семинар за „Идна надградба на Системот за идентификација на земјишни парцели во состав на Интегрираниот систем за администрирање и контрола“ во х.Александар Палас во Скопје [...]

шафран

Одгледување на шафран

Шафранот (Crocus sativus) е медитеранско растение. Сака жешки и сушни лета, но преживува и ладни зими. Толерира мраз и краткотраен снежен покривач. Шафранот добро реагира на обилни пролетни дождови и [...]

Заштита  од  полжави

Заштита од полжави

Полжавите можат да направат значителни штети по растителните посеви, особено во подрачја со голема влажност, покрај реки и потоци, покрај шумски појаси, во пластеници и стакленици. Штетите воглавно ги прават [...]

Услови за садење и одгледување на компир-3

Работилница во село Единаковци на тема „Услови за садење и одгледување на компир“

Агенцијата за поттикнување на развојот на земјоделството согласно својата годишна програма за работа продолжува со едукација на земјоделците дирекно на терен. Така во петокот на 28 март советодавците од демирхисарската [...]

Плодоред во поледелството

Плодоред во поледелството

Плодоредот представува план за искористување на вегетационата средина(почвата), со одгледување на растенија со одреден редослед, како по време така и по простор. По пат на плодоредот, вегетационата средина, надворешните фактори [...]

Системи на одгледување на јаболка

Системи на одгледување на јаболка

Изборот на системот на одгледување, односно формата на круната од овошката, спаѓа во групата фактори што има пресудно значење за рентабилното производство на јаболка. Системите имаат основна цел: да се [...]

Промоција на можностите за рурално кредитирање-12

Одржани средби за можностите за рурално кредитирање

Агенцијата за поттикнување на развојот на земјоделството во период Февруари – Март 2014 согласно владините мерки и програми за директните плаќања во земјоделството и рурален развој и ИПАРД програмата, во [...]

Next Page »
hd porno izle
escort izmir
izmir karsiyaka escort
porno
şişli escort